Kerkdiensten April
Kerkdiensten Mei
Commissie Actiebestedingen
Onze gemeente app

HIJ IS ER, DE PROTESTANT APP VOOR ONZE GEMEENTE. Download hem snel en installeer hem op jouw smartphone of tablet:

De app is geschikt voor zowel Android als IOS-apparaten (smartphone, tablet). De app is gratis te downloaden via de Play-store of de App-store. Hieronder staat beschreven hoe de app kan worden gedownload vanuit de Play-store:

Open de Play Store

Klik bovenaan op de zoekfunctie (vergrootglas)

Voor de app ‘Protestant’ (PKN-gemeentes): vul als zoekterm protestant in

Klik op de app, en vervolgens op ‘installeren

Op het startscherm van uw telefoon staat nu een snelkoppeling naar de app

Als de app geïnstalleerd is, klik op openen

Nu je de app voor de eerste keer opent, verschijnt er een zoekscherm

Je kunt nu als zoekterm een woonplaats invoeren van uw kerk naar keuze, bijv. ‘Amsterdam’ om in de app Protestant een praktijkvoorbeeld van een gemeente-app te bekijken (voor onze gemeente zoeken naar Tjalleberd)

Als de betreffende lokale app gevonden is, klik je deze aan om hem te openen

Je bent nu in de app van een lokale kerk. Je ziet op het startscherm verschillende icoontjes:

door erop te klikken open je de verschillende rubrieken

Rechtsboven zie je een envelop-icoontje; hier vind je de pushberichten en bijbehorende instellingen. Je kunt categorieën pushberichten aanvinken die je wilt ontvangen. Als je klikt op een van de categorieën wordt deze geopend en worden de eerder verzonden pushberichten in deze categorie getoond

Naast de envelop staat een ster-icoontje; hier kun je de app die je op dit moment hebt geopend verwijderen uit de lijst met ‘favorieten’. In dat geval ontvang je ook geen pushberichten meer van deze kerk

Linksboven zie je een home-icoontje, waarmee je een pagina opent met drie opties: zoeken, suggesties en favorieten. Door bij de zoekfunctie een plaatsnaam in te vullen, verschijnen kerken uit die woonplaats die van de app gebruikmaken. Bij suggesties vind je een lijstje met kerken of organisaties die wij je graag als suggestie aanbevelen. Ten slotte vind je onder favorieten de kerken waarvan je al eerder de informatie hebt geopend binnen de app.

Via deze favorietenpagina kun je dus desgewenst snel heen en weer schakelen tussen de apps van verschillende kerken die jouw belangstelling hebben. Wil u je een favoriet uit deze lijst verwijderen, dan kun je de betreffende app openen, en vervolgens rechtsboven via het sterretje verwijderen

Als je een volgende keer de app opent, kom je automatisch bij de informatie van de kerk die je als laatste hebt gezocht

PS              Wil je de app installeren op jouw iPad? Dat kan. Let dan goed op: in de app store moet je bovenaan kiezen voor het tabblad ‘iPhone’ en niet, zoals je misschien zou verwachten, voor ‘iPad’.

ENTHOUSIAST ? VERTEL HET ONS EN TIP JE BUURMAN/VROUW!

Download deze handleiding hier

WelkomGeschiedenisBeleidsplanOverzichts PaginaKinderkringNeem contact opANBIWebmailDownloads